onsdag 16 april 2008

Löper amok












I dessa dagar - som i förrgår och igår och idag - när kvällstidningarnas löpsedlar är kreativa katastrofer från Helvetet längtar man efter Expressens gamle legendariske redaktionsräv Sigge Ågren. 
Det är 1968 och i Sydafrika har man lyckats med att transplantera ett hjärta för allra första gången - en vit man fick ett av en färgad. Sigge skaldade konstverket:

SVART HJÄRTA
LIKA RÖTT
SOM VITT

Det du, Otto!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen Niklas!

Håller verkligen med dig! Kvällstidningarnas löpsedlar kan verkligen vara "kreativa katastrofer från Helvetet"!!
Och Sigge har så rätt, så rätt - ett svart hjärta är lika rött som vitt!

Och du, Niklas, glöm inte att hjärtat får aldrig rynkor ;-)!!

Kramar i massor från Anna Karin

ET sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ET sa...

Det jag aldrig vill läsa som i katastrofer "i dessa dagar" är vad anhöriga säger. Vilken anhörig är "kapabel" eller redo att bli intervjuad eller citerad i den allra fösta tokchockerande soregefasen? Det är så osmakligt av journalisterna. (och tidningarna). Borde vara en oskriven lag inom journalistkåren - stay away ....Läste dikten om att spela kula. "Pojkar stelnar till män". Vad lycklig man kan bli när någon lyckas sätta samman orden till något dylikt! :-) Hoppas solen värmer er idag, tjejer.

Anonym sa...

Löpsedlarna är verkligen en sak för sig.
För ett antal år sedan läste jag en kul löpsedel. Det var en kändis (förstås!) som var tillsammans men en annan kändis (vad originellt...) och på löpsedeln stod: (Exempel, jag skriver ej vilka det var) Kändis A lämnar Kändis B.
Stor uppståndelse - detta var ett av Sveriges mest kända par.
När man läste inne i tidningen var storyn följande; jo Kändis A lämnade mycket riktigt Kändis B PÅ MORGONEN eftersom de skulle till olika ställen - rent fysiskt. Om man resonerade så skulle alla människor som är ihop lämna varandra eftersom man inte är fastlimmad med folk.

Ha det bra!
Rebecca

Anonym sa...

"Han myntade det bevingade: Skriv kort, helst inte alls"


1968
# 4 april - Martin Luther King blir skjuten.
# 24 april - Mauritius blir medlem i Förenta nationerna.
# 29 april - Radikala lundastudenter bränner för första gången sina studentmössor i protest.
# 3 maj - På grund av rasåtskillnaden i Rhodesia ställer demonstranter till kravaller vid en Davis Cup-match i Båstad mellan Sverige och Rhodesia, vilken stoppas.

# 10-15 maj - Studenter revolterar under den så kallade Majrevolten i Frankrikes huvudstad Paris.

Vad hande sen?
Vad finns 68 generationen nu?

Krys

Suzesan sa...

*skrattar* Vilken löpsedeL!!!
Ja löpsedlarna har gett sorgliga tankar de här dagarna. Jag tror aldrig att jag har hört människor uttrycka så tydligt nån gång. Var de vill att han som tagit löpets första plats, om det han gjort, ska hamna någonstans. Jag läste det i gratistidningenM där människor kunde skriva hälsningar.
1968 då läste jag nog inte tidningar, då var jag åtta år.
Men men men vad den löpsedeln skulle skapat rabalder idag nu förtiden. Av en slump hittade jag en kartbok från 1934 där kan man läsa intressanta tankar om världen utanför Sverige. Hur man såg på den. Hur de uttrycker sig. Väldigt intressant att läsa. Det är en kartbok med texter i. Boken är stor 40 på höjden och 25 bred. Speciella kartor där det tydligt skrivs att det är kartor med landsgränser före och efter kriget.
Åhh hoppas jag ska må lite bättre idag.Jag var inte bra igårkväll. Det känns så nu! Bättre!
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

"Han myntade det bevingade: "Skriv kort, helst inte alls.""
"
# 4 april - Martin Luther King blir skjuten.

# 29 april - Radikala lundastudenter bränner för första gången sina studentmössor i protest.
# 3 maj - På grund av rasåtskillnaden i Rhodesia ställer demonstranter till kravaller vid en Davis Cup-match i Båstad mellan Sverige och Rhodesia, vilken stoppas.

# 10-15 maj - Studenter revolterar under den så kallade Majrevolten i Frankrikes huvudstad Paris."


vad hande sen med 68- generationen?
/K

Anonym sa...

plaster pa saret?

"Otto Sjöberg, chefredaktör för Expressen sedan 2002.

Efter en utdragen kris under 90-talet med sjunkande upplaga och

stora försämrat resultat rekryterades Otto Sjöberg från TV4 Interaktiv där han var chefredaktör.
.....

Under Sjöbergs ofta hårt kritiserade ledarskap har Expressens upplaga återhämtat sig något genom att profilera sig som en klassisk tabloid.

Efter en artikel om Mikael Persbrandt i Expressen i december 2005, där det bland annat felaktigt hävdats att Persbrandt var akut alkoholförgiftad och intagen på behandlingshem, hotades tidningen att stämmas för grovt förtal. Först flera dagar efter att artikeln dementerats och hotet framförts bad Sjöberg om ursäkt.

Den 18 maj 2006 beslöt justitiekansler Göran Lambertz att väcka åtal mot Sjöberg (i egenskap av ansvarig utgivare) för grovt förtal mot Persbrandt. Otto Sjöberg blev fälld för förtal (alltså inte grovt förtal) av en enig jury samt tingsrättens ledamöter. Ingen av de inblandade beslöt att överklaga domen vilket innebär att den vunnit laga kraft.

I "Fråga Anders och Måns" från 061102 på SVT2 utsågs Otto Sjöberg till "Sämst i Sverige"."
/Krys