torsdag 10 april 2008

Rattar bäst som (sk)rattar sist

Infrastrukturminister Åsa Torstensson petade bort en efterhängsen liten bit savoykol, som fastnat mellan två tänder, och avfärdade förslaget direkt. Hennes analys var blixtsnabb och glasklar. 

Hm...undrar om hon själv babblar mycket i telefon när hon kör bil. Eller hon är centerpartist förresten och kanske inte ens har körkort. Men telefon har hon säkert. Och hennes man har nog bil. Om hon har man alltså. (Varför är jag så förbannat fördomsfull att jag tror att hon är gift med en bonde...?)
Förslaget var hur som helst det där gamla - i förarstolen ska man bara få prata i mobilen om man har "hääändsfrii". Klokt kanske många tycker. Händerna på ratten och spaken och blicken rakt fram.
Har ibland sms:at i hiskeliga hastigheter. Det borde vara förbjudet och det ska jag aldrig mer ägna mig åt. Lovar! Men att tala - håller med Åsa. Det är inte själva snackandet som är problemet utan vad man snackar om. Och hur. Bråka är inte lämpligt. Bli ledsen kommer inte på frågan. Eller besviken. Eller upprörd. Gör det straffbart att överhuvudtaget få någon känsla som avviker från den som bor i det där rutiga tyget som klädde alla bilhjälmar. Eller den som infinner sig när man hör ordet "trafikutskottet". 
Förmodligen kan det också vara förenat med en viss livsfara att bli alltför glad. Eller kär och längtig. Då kanske man gasar på alldeles extra för att komma fortare fram.
Så, kära vänner, det förbjuder vi.
Och så förbjuder vi - givetvis - samtidigt att ha passagerare som vi skulle kunna råka i dylika samtal med.

Men låt för den sakens skull inte bli att ringa upp någon och språka lite när ni sitter där på Söderleden, E4:an eller Odengatan. Börja med frasen - "ett sånt väder vi har fått" och fortsätt sen i den stilen. Våga inte komma in på något som kan få pulsen att skena. Och nu förutsätter jag att vi alla har blivit så kloka att vi inser att vädret är väldigt svårt att påverka.
Lika svårt som en minister.

3 kommentarer:

Ica sa...

hehe Du är inte ensam om fördomar mot Centerpartiet. Många tror fortfarande att det är bondepartiet och massa bönder, trots att de startats avdelningar som Stureplanscentern, Lilla Torg Centern och Avenycentern.

Suzesan sa...

*skrattar* Vilket roligt inlägg.Jag har nog också fördomar då. Tror det samma som du.
Allt är snart förbjudet!
Jag har "händerna fria" för jag har såna små ploppar i öronen och i dem hör jag radio oxå. Fick dem när jag köpte mobilen och nu kan jag inte klara mig utan. Väldigt smidigt och ingen ser när jag pratar i telefon. Haha man kan inte lyssna på 2 4 6 8 heller ..risken är ju att man stampar takten med gaspedalen. Jag har automat och det är fördel!Vädret är på topp här!
Ja man får tänka på vad man pratar om när man kör bil så pulsen inte går upp. Bäst att passa sig!;)
Ha det bra på matchen. Hoppas ni har likadan sol som den som vi har här.Önskar dig en bra kväll
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Susjos sa...

Jadu..dessa mobiltelefoner...brukar oxå sms:a när jag kör,ska nog sluta med det,inte bra...
Gillar inte att prata i telefon när jag kör,om jag inte skaffar "handsfree",borde nog ha det...


" En kvinna måste kunna tiga.Ett äktenskap utan tystnad är som en bil utan bromsar" tycker Charles Aznavour!.....

Kram
Susanne