tisdag 1 april 2008

Man över ord!

Ok björkar då i all ära, men bokskogen som avhandlades här i bloggen för en tid sen - det är ändå den som är pricken över i:et, den som gör skillnad. Bland annat när det gäller insomning. Ja, jag har tv i sovrummet. Och dator. Bildskärmar. I like! Verkligen! Men...det blir en sån märkbar förändring av själva fallandet i koma efter några kloka/härliga/roliga/spännande/sorgliga/hoppfulla/omvälvande - välj själv - kapitel i en bok. Varje gång jag kommer in i ett läs-skov så upptäcker jag det om igen. Att det är en kick att läsa förstås och att jag inte borde vara så bekväm och lat att jag låter bli. Att läsa kan ju som bekant också få en att vakna till en smula.

Lite föräldrauppror finns det kanske kvar i zappandet. Min barndomshem var uppbyggt av böcker. Själv läste jag bara serier och mamma blev smått frustrerad och erbjöd fem spänn i belöning för varje bok jag läste istället. Hon sa att de berikade livet.

Varför har mammor så ofta rätt?

6 kommentarer:

Kristina sa...

Visst är det irriterande att mammor alltid har rätt... :)
Med en bärbar dator och bredband hemma numera så fastnar jag rätt ofta i det. Vore vettigare att läsa böcker istället men som du säger ibland är man lat och youtube är ju rätt kul...

Vad läser du nu? Jag läser just nu en riktig tegelsten - Historikern heter den. Handlar om Dracula. Mycket historiska fakta men rätt spännande faktiskt. Annars är vampyrer inget för mig. :)

Dagens boktips annars om du inte läst den - "Målarens döttrar" av Anna-Karin Palm. En fantastisk bok om konsten och livet och att våga vara sann mot sig själv och inte fastna i slentrian och rutin.

Godnatt!
Kram Kristina

Kristina sa...

För att inte tala om hur kul det är att läsa en viss blogg... ;)

Anonym sa...

Min mormor sa alltid: -Man ska inte döma boken efter omslaget!
/Sanna

Anonym sa...

Det som skiljer boken ifrån tv, dator är doften.
/Sanna mina ord

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susjos sa...

Ja,mammor brukar ha rätt..hihi..
känner igen mej i din mamma. har också mutat mina barn så att de ska läsa böcker! Få se om de tackar mej så småningom ;)

"Böcker,själens blodkärl"
/Thomas Mann

Kram
Susanne