onsdag 2 april 2008

Plugg och andra bullar

















Jo faktiskt! Och jag är helt objektiv. Mina köttbullar borde få pris. Fem bullar eller bollar eller ja...i alla möjliga medier. Tror till och med Dan Backman skulle gilla dem. 
Helt enkelt Pappas Köttbullar från husmanskosthimmelen. 
Med gräddsås, kokt potatis, nästan till tårar rörda lingon och gurka som lagts in i egen lag.
Det gick snudd på att äta hur mycket som helst. Tyvärr.

Och så luktar det så gott i köket. Precis som detta egna berömmet...
En onsdag när livet pågår för fullt. En räknar matte och en spelar gitarr.
Och den här dricker kaffe och bloggar om köttbullar. Udda grej det här med bullar - visst var det såna gjorda av fisk för ett tag sen? Nåt att ta upp med terapeuten. Äntligen!

Receptet kanske kommer en annan dag. Det känns på nåt sätt hemligt idag.

6 kommentarer:

Suzesan sa...

*skrattar* Grattis till dina goda köttbullar! Lingon är mina favoriTberries.Sååå jäv*a gott.
Ja kök luktar gott när man lagar mat eller som min son han brukar ta doften i dörren när han kommer hem. Positiv upplevelse!
Fyf*n vilken tur jg hade ätit innan jag såg den filmen. Jag är mkt "äckelmagad".
Recept ska man hålla hemliga till en del;)Jag åt entrecôte idag, men den var inte så god som den såg ut. Mycket konstigt för den såg verkligen fräsch ut. Seg! Det irriterar mig för den var dyr!Kokt potatis och godgräddsås (med päron och purjolök citronsaft i)
Ha en bra kväll
Hoppas du får sova inatt dårå
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

Go' kväll, Niklas!

"En helt vanlig dag som snart är slut"... ja, nästan... Det blev inte riktigt en vanlig dag idag. Kl.11.45 ringde min telefon på jobbet. Det var min son Adams fröken som ringde och ringer hon under skoltid så bara VET man att det har hänt något... Fröken visste väl inte riktigt hur hon skulle säga det, utan att göra mig alltför orolig, men det var ju så att Adam hade ramlat och slagit sig. Han hade ramlat och slagit ansiktet rakt ner i marken, munnen hade tagit den värsta smällen och minst en tand hade åkt ut!!!
Det var bara till att packa ihop och köra till skolan, hämta Adam och åka till tandläkaren.
Adam var naturligtvis både rädd och ledsen, hade ont och var öm och svullen - men trots allt så hade han tur i oturen... Adam är sju år, snart åtta, och det var bara mjölktänder han hade tappat och skadat. Tack för det! Tack för något bra mitt i allt elände!

Nog om elände... över till dina köttbullar! Jag skulle gärna vilja ha ditt recept, om du kan överväga att släppa ditt hemliga recept! Jag tycker själv att jag gör så tråkiga köttbullar. De smakar köttbullar men inte riktigt så goda som jag vet att de skulle kunna göra. Jag vill också ha en god doft att köttbullar - och eget härligt beröm! Om du ger mig (och alla andra här på bloggen förståss!) ditt hemliga recept på köttbullar så ska jag dela med mig av ett bra recept som jag har ;-) !!

Nu har du ätit och skrivit om fiskbullar och köttbullar, blir det kanelbullar härnäst? Jag är faktiskt duktig på bullar - om jag får säga det själv! Vill du ha mitt recept eller ska jag skicka upp en påse till Stockholm så du får provsmaka!?

Ha en fortsatt trevlig kväll! Drick inte för mycket kaffe bara... då får du kanske svårt att somna igen!

Trevlig kväll önskar jag dig!
Go' nattkramar från Anna Karin

Susjos sa...

Nu blir jag också nyfiken! Hoppas verkligen att du lämnar ut receptet *ler*!
Köttbullar rullar jag typ en gång om året,till jul! Men de blir väldigt goda,ett recept från vad heter han..kocken Boris Möller nånting. Mycket goda kryddor i,bl.a senap och kryddpeppar,ingefära oxå om jag inte missminner mej...

Resten av året blir det Mamma scans bullar!Tyvärr... denna TID som aldrig finns!
Idag blev det en broccolisoppa till middag,som faktiskt killarna gillar oxå! ( tack Arla.se för receptet!)


Kram
Susanne

Kristina sa...

Mmmm nu blir jag ju hungrig igen...är konstant hungrig numera tycker jag. Måste bero på att jag ammar. Dottern tar allt :)

Imorgon åker vi till Åre med ett gäng vänner. Ska bli så mysigt! Promenader, fika, läsa och gosa med barn...ingen dator ingen TV :)

Så ha det så skönt nu Niklas och ni andra här på bloggen.

Vi hörs :)
Kram Kristina

Anonym sa...

Jag vill också ha köttbullreceptet! Snälla...

Charlotte

Anonym sa...

För bra för att vara sann... att du kan göra goda köttbullar är pricken över i et! Jäkla typiskt att jag inte visste det på skottdagen. Men, men jag ringer om fyra år.
Ninni