torsdag 3 april 2008

Okey då! Köttbullsreceptet.


Som vanligt har jag inga exakta mått men med sunt förnuft, intuition och fantasi så är det inte svårt att få det rätt. Och gott.

500 gram fläskfärs
1 kilo nötfärs
Hacka lök inte alltför fint (sim eller skidglasögon om man inte vill ha en gråtig middagslook) 
Pressa i ett par rejäla vitlöksklyftor
Svartpeppar
Italiensk salladskrydda (helst från Spice Island)
Minst två dl. vispgrädde
Två äggulor
Ströbröd

Blanda och gegga ihop smeten ordentligt och gör sen bullarna mycket större än Mamma Scans och andra trista försök till imitationer.
Stek självklart i smör.

Servera med kokt potatis, egen ättiksgurka, (osthyvla en gurka och lägg den i 1/3 ättika, 2/3 vatten, strösocker, salt och vitpeppar) rårörda lingon och vanlig hederlig brun gräddsås.

Lycka till nu!

6 kommentarer:

Suzesan sa...

*skrattar*Bra receptinstruktion
123 gurka super gott.Gott på sommaren med färskpotatis. Ett superrecept...hmm förutom svart peppar, men säkert gott här. Jag är !!anti!! svartpeppAr för det tar över i smakerna och reagerar vid uppvärming så man har ingen kontroll.Men gott i sallader och vinegretter. Bra idé att steka i SMÖR för det är så gott. Det blir ju nästan en variant som Wallenbergare med grädde och ägg-gulor. Pappa-NiklasS- köttbulls-Wallenbergare!
Måste faktiskt testa ditt recept.Tack!Jag har rå lök i och så blöter jag INTE skorpmjölet, vet inte vem som hittat på det konstit(om man har i det)
Fyf*n det snurraR i huvudet när man inte dricker så ofta;) Då tål man inget. Får nog träna mig!
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

Tack, ska prova snarast! Är galen i svartpeppar. Mmm pannkakor med brie och svartpeppar t.ex...

Charlotte

Suzesan sa...

Godmorgon! Innan jag sticker till city, jag ska dit på möte nu på fm.
"Brek a leg"(istället för lycka till) på ditt "gig" Ha en bra dag
Jag tycker du är en bra människa.I like!

Puss Kram
/Susanne i Halmstd

Anonym sa...

Tack så jättemycket för receptet!! Ska prova det redan i helgen... Tack för att du gav med dig och släppte ditt hemliga recept! Det verkar MYCKET GOTT! Ska bli kul att prova.

Du verkar vara intresserad av att laga mat, du verkar även vara mycket duktig på det. Kul med killar som kan och vill laga mat!

Jag önskade dig lycka till i mitt förra inlägg men jag skriver det en gång till - för säkerhets skull! Lycka till och ha det så bra idag!

Soliga kramar från Anna Karin

Pangbruden sa...

Du är välkommen hem till oss och tillaga dessa delikatesser:-) mina teens får bara mamma Scans eller ännu värre.. coops frysta..sånt är livet hos en pangbrud:-/

Susjos sa...

Åh vilket härligt recept! Helt annorlunda än Mamma Scans,det ser jag det! *ler*.
Är imponerad av att du kan laga mat också!!!
Snacka om svärmors dröm..hehe!

Kram
Susanne