måndag 14 april 2008

Kattastrof?


M har tjatat ungefär hur länge som helst om att få ett husdjur. Hos sin mamma har hon, som alla trogna läsare av denna blogg vet, guldfiskar. Svåra att gosa med säger hon och jag kan hålla med.
- Hund pappa, jag  v i l l  ha en hund!
Minns hur det var när min syrra hade tjatat tillräckligt länge. En dag stod då "Smulan" i hallen. Cairnterrier och bollfreak. Det slutade med att morsan var den som till slut gick ut med "Smulan" när syrran hade annat att göra. Och det hade hon mest hela tiden.

Vis av att ha bevittnat det skeendet så har det liksom inte blivit någon hund här än. Och ingen häst eller pool heller.
Men nu är vi i alla fall kattvakter en vecka till M:s stora glädje. Kattlåda och allt! Själv har jag lite svårt att komma katter inpå livet. Om det beror på att de har stark integritet eller att jag också är katt (Lejon) vet jag inte.
Men den tar sig, kontakten, och nu går jag omkring och tänker så där som man gör när det kommer släktingar eller vänner utifrån och hälsar på. Frågar mig själv oroligt - har hon kanske tråkigt? Borde jag ordna nåt kul? Är skålarna med vatten och mat tillräckligt bra? Vad tänker hon när alla bara plötsligt går hemifrån? Tar hon det personligt och blir sårad av att ingen frågar om hon vill hänga på? Kommer hon att minnas denna vecka som den tristaste i livet?

Ja ja, ska rådgöra med M.
Hon har koll på Kattekesen.

7 kommentarer:

Suzesan sa...

Svårt att skratta idag, men det var så roligt*ler* M har säkerligen en lösning. Nu får hon ju träna. Låt henne ta allt ansvar.. så får du se om hon tröttnar;) Jag fixar inte katter. Kommer aldrig att vänja mig heller.Jag blev svårt riven av en vildkatt en gång. Därför! Katter tror att jag gillar dem så de förföljer mig. Det är sant det där med djur. Barn vill ha dem.. men det där ansvaret det finns några timmar. Min dotter sa nu när hon var hemma "-Mamma jag ville ha en kanin när jag var liten men du sa nej nej nej för de luktar så mycket". Hon fick en chinchilla istället.Jag har en kanin nu:) Man får städa varje dag så går det bra. Min kanin hoppade upp i soffan hos min dotter. Kaninen ville visa att hon gillade S. De kan ju inte prata så hon bet ett jack i S favoklänning. Då var den kaninkärleken plötsligt SLUT. Kaninen fick inte vara i soffan längre. Jag har fyra marsvin också. De är lättskötta och "gosiga" väldigt sociala och bara äter. Jag har två undulater också. Man blir så beroende av djur. Både på "gott och ont" Lycka till med katteriet:)Fin kattsång.
Ha en bra kväll
Sov Gott
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

Jag tycker Sagen om den lilla lilla gumman är en vackert tecknad saga. Min pappa berättade att min farmor läste den för honom och hon själv fick den läst för sig som barn. Den är från 1895 tror jag. Det är en speciell känsla att hålla i en barnbok som är så gammal. Min pappa tyckte det var så hemskt att gumman skrämde iväg katten så han storgrät. Sagan är också föredömligt kort, vilket jag ibland märkt varit till gagn när man velat läsa för barn men ej orkat något långt.
Jag gillar katter. Jag gillar de flesta djur men vill troligen inte ha något själv. Man måste ha tid för djur och jag skulle ha ett ständigt dåligt samvete. Jag har dock en förkärlek för leguaner men de trivs nog bäst i sina naturliga hemländer.
Barn som tjatar om djur känner jag igen. Har försökt med det lönlösa argumentet "men du har ju världens bästa mamma". Ett argument som jag garanterar EJ går hem...
Lycka till med katten som jag hoppas har ett kul namn. Hade jag en katt skulle den heta Ringo eller något annat med någon av mina musikidoler.
kvällshälsningar från Rebecca

Susjos sa...

Katter är ljuvliga djur,egensinniga mycket personliga! Har ju en liten Maja katt,som är ljuvlig,personlig,och tonårskillarna älskar att gosa med henne,när hon vill...vill säga!
Men jag gillar hundar mycket också! ;)

Dags att ladda för nattpass nr 3..

Kram
Susanne

Anonym sa...

Hundar är svårare att förstå sig på än katter tycker jag. Men båda är trevliga på sitt sätt. Katter passar inte så bra i stan dock. Hund är väl bra om jag gillar rutiner och att promenera, annars inte... och gillar man dessutom lydnad och uppfostran passar det som hand i handske. Har precis avslutat middan som bestod av dina köttbullar. Dom gjorde succé!

Anonym sa...

Det är klart att din dotter ska få ett husdjur! För barn är det mer än ett djur. När min dotter ritar familjeporträtt innefattar det henne, mej och katten. Hon älskar honom.
Ny soffa, matta, tapeter etc. får man ordna med senare, barnet blir snart stort.
Det blir än vän, ett syskon, någon de pratar med om sitt innersta i smyg.

Angående det ofattbart hemska sa min dotter precis som din; "-jag kan inte förstå hur man kan göra så mamma."
Jag sa att jag heller inte förstod. Höll inne med alla tankar om att ondska föder ondska. Lika ofattbart vidrigt som nu skett lika ofattbart vidrigt har med stor säkerhet den nu sjuke mannens barndom/uppväxt varit. Det finns aldrig försvar för vad som skett men det finns förklaringar och de är heller inte roliga. ...tro nu inte att jag känner några sympatier för honom, hade det varit min dotter så hade jag troligen hamnat bakom galler för vedergällning...

Livet är inte svart eller vitt, inte enkelt och självklart, allt är en stor jäkla gråzon.
Det finns ett "vist ordspråk" som jag gillar men delvis glömt, men det går ungefär:
- Ju mer kunskap du får, desto mer förstår du att du inte förstår dej på.-
Empati och ödmjukhet kommer högst på min lista gällande mänskliga kvalitéer.
Ninni

Anonym sa...

Akta dig för att ta hand om andras djur - att vara djurvakt. De bara dör. Livsfarligt!

ET sa...

Han som äger korvmojjen härborta har en alldeles bedårande söt dotter. Hon ville så gärna ha hund. Han köpte ett koppel och sade åt henne att hund skulle det bli om hon gick ut och gick med kopplet kl halv sju, innan skolan, varje morgon i en månad. Kanske ett tips. PS. Hon är ännu hundlös DS /e